Zâmbește

Zâmbetul e acea lumină la fereastra feței tale care spune lumii că ești acasă.

19.03.2011 | Scris de Ana Anghel | Categoria: Articole | Comentarii: 0

Ganduri bune la inceput de primavara.

Primavara e aici, ne bate cu razele soarelui la fereastra in fiecare dimineata tot mai devreme. E anotimpul renasterii, e un nou inceput, de aceea e momentul cel mai potrivit sa ne facem ordine in viata si in ganduri, sa ne improspatam si sa pornim mai departe cu forte noi. Iata 3 pasi pe care ar trebui sa ii urmam pentru ca primavara sa ajunga si in sufletele noastre:
1. Sa ne facem ordine in ganduri, sa credem in noi insine. Lucrurile pe care le facem sunt determinate de ceea ce gandim. Actiunile noastre ne determina obiceiurile, obiceiurile ne definesc caracterul, iar caracterul ne influenteaza destinul. Deci ceea ce traim sau vom trai porneste din interiorul nostru, din ceea ce noi gandim.
2. Sa ne punem in evidenta calitatile. Fiecare dintre noi are calitati de care este mai mult sau mai puin constient. Aceste calitati trebuie descoperite si puse in valoare, trebuie sa ne concentram asupra lucrurilor pe care le facem bine sau foarte bine fie la locul de munca, fie in timpul liber ca hobby.
3. Pentru un viitor mai bun trebuie sa ne impacam cu trecutul, asa ca o fina analiza a experintelor prin care am trecut de-a lungul vietii ne poate ajuta sa ne intelegem mai bine, sa ne descoperim potentialul, dar si limitele, sa intelegem in ce fel anumite eveniment ne-au conturat convingerile despre oameni si viata.
Sa incercam sa facem din fiecare zi o zi speciala, sa profitam de micile bucurii ale vietii si sa nu asteptam sa ni se intample lucruri iesite din comun, sa nu ridicam standardele sperantelor noastre dincolo de limita rezonabilului sau previzibilului. Lucruri minunate se pot intampla, iar farmecul lor e si acela ca ne iau prin surprindere.
O primavara frumoasa tuturor.

19 martie 2011 – scris de Ana Anghel

Etichete:

Trimite un comentariu