Zâmbește

Zâmbetul e acea lumină la fereastra feței tale care spune lumii că ești acasă.

16.12.2010 | Scris de Ana Anghel | Categoria: Articole | Comentarii: 0

5 modalitati simple de inlaturare a persoanelor cu influenta negativa din viata ta

“Vampirii energetici” sunt acele persoane care nu au o viata fericita sau plina de succes si care te vor trage bucurosi in jos, la nivelul lor, daca nu le scapi din gheare la timp.

Foloseste aceste 5 sfaturi pentru a te apara de negativism si pentru a putea sa indentifici persoanele negative astfel incat sa te poti indeparta din sfera lor de influenta.

Odata ce ai inteles ca nu trebuie sa ai urmatoarele obiceiuri nesanatoase, vei constata ca multi cei din jurul tau le practica in mod constant.

1. Fara barfa
Nu conteaza cat de justificat crezi ca esti atunci cand vorbesti despre defectele altor persoane, facand asta nu vei ajunge niciodata la rezultate pozitive.

Cand oamenii din jurul tau fac lucruri cu care tu nu esti de acord sau pe care nu le intelegi, inseamna ca ei vad viata altfel decat o vezi tu. Asta nu face din ei persoane rele, inseamna doar ca ei inteleg o anumita situatie diferit de tine.

In anumite situatii, desi durereros, este evident ca o alta persoana a rezolvat o situatie mai bine decat tine. Nici in aceasta situatie reluarea detaliilor cu alte persoane nu va duce decat la perpetuarea unei stari negative.

In plus, multe persoane vor inflori discutia si haosul, astfel, participand la o discutie negativa, nu faci decat sa permiti indirect acestor persoane sa pun a gaz pe foc. Cand esti vazut ca o “sursa de combustibil negativ”, oamenii se vor opri sa-si faca plinul!

2. Fara maraieli sau plangeri
Intrebare: Crezi ca maraielile sau plansetele indiferent de situatie ajuta cu ceva?

Nu vorbesc despre critica constructiva, despre a invata din greseli astfel incat sa stim cum sa le evitam pe viitor. Nu, vorbesc despre situatiile in care lucrurile sunt in mod clar de nedorit, iar tu continui sa vorbesti despre ele.

Cand termostatul este stricat si este cumplit de frig in toata cladirea, vei castiga ceva daca vei continua sa tot repeti un lucru evident? Daca sotul, sotia sau o alta persoana apropiata nu este (in opinia ta) rezonabila, vei castiga ceva daca vei tot sublinia cat de tare te supara situatia?

Plangerile nu rezolva altceva decat sa atraga atentia asupra unei situatii care este deja mai putin favorabila. Daca merita sa te plangi pentru ceva, asta inseamna ca acel lucru merita sa si faci ceva concret. Gata cu maraielile, fa ceva, pentru ca altfel toate plangerile si maraielile tale se vor strange in jurul tau accentuand stare negativa.

3. Fara co-dependenta
Toti avem prieteni, membrii de familie sau colegi de munca care ne aduc in atentie probleme ale lumii reale si ne cer o reactie. Uneori ne cer sfatul, alteori vor doar sa se elibereze.

In ambele cazuri, sustinandu-le punctul de vedere negativ, fiind de acord cu faptul ca situatia este dramatica nu facem decat sa intarim in mintile lor ideea ca situatia chiar este dramatica! In plus, le vei transmite ideea ca si pe viitor vei fi portavocea nemultumirilor lor.

Decat sa te bazezi pe negativism atunci cand incerci sa combati problemele cuiva, mai bine raspunde cu ratiune si calm. Nu le intoarce spatele, dar nici nu le alimenta ideea ca sunt victime.

In schimb, asculta-i cu compasiune incercand sa iti stapanesti reactiile. Le vei face un serviciu mai mare ajutandu-i sa gaseasca partea pozitiva a situatiei in loc sa devii participant la negativismul lor.

4. Fara contaminare
Este imposibil sa inotam intr-un rau plin de mizerii, iar atunci cand iesim din el sa nu avem niciun pic de mizerie pe noi. Singurul mod de a evita mizeria – sau negativismul – este, in primul rand, sa evitam sa intram in acel rau.

Din punct de vedere emotional, nu este posibil sa iei parte la negativism si sa te intorci la o stare pozitiva fara sa iei cu tine o parte din acea stare.

Cei mai multi oameni vor spune ca este imposibil sa evite complet negativismul si tind sa fiu de acord cu ei. Totusi, doar pentru ca esti fizic implicat intr-o situatie negativa, asta nu inseamna ca trebuie sa participi si emotional la acea situatie.
Poti sa fii implicat intr-o discutie sau in rezolvarea unei situatii negative fara sa permiti ca nivelul tau emotional sa scada la un nivel negativ. Cand viata arunca cu negativism in tine, ramai in joc, dar fa-o cu echilibru astfel incat sa nu lasi vibratiile negative sa te afecteze la nivel individual.

5. Fara “nimeni nu e mai sfant decat mine”
Dupa ce vei descoperi toate aceste tehnici minunate de a recunoaste si a evita negativismul, o sa-ti vina foarte usor sa crezi ca tu esti “diferit” de toata lumea. Vei incepe sa te simti “iluminat” si iti vei da seama ca un mare numar de oamneni din jurul tau sunt imbarcati in avioane, trenuri si automobile, toti indreptandu-se intr-o directie gresita.

Sa-ti dau un sfat: Revino-ti! Nu esti nici mai bun, nici mai rau decat altii. Acei oameni nu sunt nici mai rai, nici mai buni decat tine.

Singura diferenta dintre tu, “iluminatul” si ceilalti care practica negativismul este ca tu vezi lucrurile dintr-un punct de vedere diferit. Nu este potrivit sa incerci sa fortezi felul lor de a gandi si in cele mai multe cazuri este chiar imposibil.

Trecand prin viata cu o atitudine ca tu esti intr-un fel mai bun decat altii, nu vei face decat sa te instrainezi de majoritatea celor din jurul tau. Apoi, pana sa-ti dai seama, altii ca tine, vor fi de partea ta. In final tot ce vei realiza va fi sa divizi oamenii din jurul tau in “buni” sau “rai” – din punctul tau de vedere.

Concluzie: Urmand aceste sfaturi si practicand arta de a fi pozitiv, vei incepe sa te bucuri de viata si sa o faci ceea ce-ti doresti tu sa fie viata ta.

Acesta este premiul!

Totusi, nu uita ca aceste sfaturi de succes, nu sunt decat sfaturi. Punandu-le in practica doar atunci cand iti convine, satisfactiile vor fi marunte. Consecventa este cheia!

De asemenea pregateste-te sa arunci in aer unele “poduri”. In acest moment sunt oameni in viata ta care vor disparea atunci cand vor realiza ca nu mai esti dispus sa participi la drama lor.

Scara succesului nu e niciodata aglomerata in varf!!!

16 decembrie 2010 – scris de Ana Anghel

Etichete:

Trimite un comentariu