Zâmbește

Zâmbetul e acea lumină la fereastra feței tale care spune lumii că ești acasă.

21.12.2013 | Scris de Antonio Roman | Categoria: Articole | Comentarii: 0

Actiunile sau comportamentul nostru vorbesc mai tare decat cuvintele, iar un zambet spune: “Imi place de tine. Tu ma faci fericit. Ma bucur sa te vad.” De aceea ne bucuram cand intalnim o persoana care este foarte incantata sa ne intalneasca.

Zambetul tau este un mesager al bunei dispozitii

Zambetul unui bebelus are acelasi efect.

Ati fost vreodata in sala de asteptare a unui cabinet medical? Acolo de obicei toate fetele sunt incruntate si posomorate asteptand sa intre la consultatie.
O povestioara spune ca odata, sase sau sapte pacienti asteptau intr-un cabinet medical, cand a intrat o doamna cu un bebelus de noua luni. Ea s-a asezat langa un domn in varsta care astepta acolo mohorat. Bebelusul a facut un lucru pe care il stia, s-a uitat la el si i-a zambit cu un zambet larg, caracteristic copiilor. Ce crezi ca a facut domnul in varsta? Ceea ce ai fi facut si tu, bineinteles; i-a zambit si el bebelusului. Apoi a intrat in vorba cu mama acestuia, iar in curand toata lumea din sala de asteptare a intrat in discutie, iar tensiunea si plictiseala din cabinetul medical s-au transformat intr-o experienta placuta.

O grimasa sau un zambet fortat? Nu! Asta nu pacaleste pe nimeni. Stim cu totii ca e mecanic si nu e agreat de nimeni. Vorbesc despre un zambet autentic, un zambet din toata inima, un zambet care vine din interior, acel zambet care declanseaza sentimente de placere si fericire.

Efectul unui zambet este puternic chiar cand nu este vazut. Ma folosesc de asta cand vorbesc la telefon, iar “zambetul” meu se simte in vocea mea.

Nu ai chef sa zambesti? Ce e de facut? Doua lucruri. Primul, forteaza-te sa zambesti. Daca esti singur/a, incearca sa flueri, sa fredonezi un cantec sau sa canti. Al doilea, comporta-te ca si cum ai fi deja fericit/a, iar asta te va face fericit/a.

Psihologul si filosoful William James spunea: “Actiunea se pare ca precede sentimentul, insa in realitate actiunea si sentimentul vin impreuna. Controland actiunile, care sunt sub controlul direct al vointei, putem controla indirect sentimentele, care nu sunt controlate direct de vointa. De aceea, drumul cel mai bun spre buna dispozitie, daca ai pierdut buna dispozitie, este sa te ridici in picioare bine dispus si sa te manifesti si sa vorbesti ca si cand buna dispozitie este deja acolo.”

Toata lumea cauta fericirea si exista o singura cale ca sa o gasesti: controlandu-ti gandurile. Fericirea nu depinde de conditiile exterioare. Fericirea depinde de conditiile interioare.

Zambetul tau este un mesager al bunei dispozitii. Zambetul tau lumineaza vietile celor care il vad. Pentru cineva care a vazut o multime de fete incruntate, zambetul tau este ca soarele razbind prin nori.

Zambeste!

Etichete: ,,,,,,,

Trimite un comentariu